Archief.

Hier mogen jullie in de mate van het mogelijke enkele verslagen van de wedstrijden verwachten.

Laatste wedstrijd van Rudi.

Na de wedstijd in Serskamp kondigde Rudi zijn afscheid aan. Hij wou al altijd eindigen met een overwinning en bij deze is het hem gelukt op een parcours die hem op het lijf geschreven is.
Langs deze weg wensen wij hem het allerbeste.

13 oktober 2007  Serskamp.

Prachtig weer vandaag. In feite geen weer om een bende losgeslagen veldrijders in los te laten. Maar toch moest er vandaag gereden worden om er met een 60-tal deelnemers terug een mooie wedstrijd van te maken op een mooie omloop die kwa lastigheidsgraad niet te onderschatten viel.
Rudi kon terug op de 1ste startrij plaatsnemen wat een niet te onderschatten voordeel is met die korte startstrook. Na ronde één kwam Rudi door op een 6de plaats alles netjes op een rij.
Daarna trok Tom De Kort alleen op pad en had al vrij vlug een bonus van een 20-tal seconden, wat veel is op deze snelle omloop. Tom bleef hard te keer gaan en halverwege de  cross had hij een maximale voorsprong van een 25-tal seconden.
Achter hem volgde het Saey-Deschacht duo Rudi en Pedro met Kay Van den Brande.
Een 4-tal ronden van het einde ontbond Rudi dan zijn duivels en ronde per ronde werd de achterstand een beetje kleiner. Pedro en Kay volgden dan al op een 20-tal seconden van Rudi.
Bij het ingaan van de laatste ronde had Rudi de koploper te pakken. Na elk een keer geprobeerd te hebben in de laatste ronde kwam het op een sprint uit waarin Rudi nipt de betere was van Tom.
Na het einde had Rudi nog een verrassing in petto waarin hij zijn afscheid aankondigde
van een geslaagde wielercarrière.
Hopelijk zien we hem hier en daar nog eens terug in een veldrit maar dan aan de andere zijde van de afsluiting.
In ieder geval  wensen we Rudi nog veel succes toe met de opbouw van zijn andere carrière
nl. veldritcoach waarvoor hij druk aan het studeren is.

7 oktober 2007 Moerbeke-Waas

Er waren in Moerbeke-Waas 48 vertrekkers wat behoorlijk was met een cross in het Antwerpse.
Rudi stond op de eerste rij omdat er vanaf nu met de punten van W.B.V.(wielerbond Vlaanderen) gestart wordt en dat is voor iedereen wel goed. Rudi was rond de 8ste in het veld gedraaid. Het parcour was als een wegwedstrijd en daarmee was het dan ook moeilijk om weg te rijden. Er waren zo een man of 20 bij elkaar de eerste 30 min.. Er was wel een val gebeurd waar ondermeer ( Stijn Penne,Birger Donie, Vandaele ) en nog een paar renners tegen de grond gingen. Penne moest afgevoerd worden. Met nog 6 ronden te rijden ging Traen ervandoor en daarmee konden Rudi en Pedro als het ware de cross controleren. Bjorn reed een bonus van 10 sec. bijeen en kreeg niet meer. Rudi en Pedro stopten zo goed mogelijk af. Tot de laatste ronde en dan ging Rudi eens aan de boom schudden en enkel Pedro zat nog mee in het spoor. In de laatste rechte lijn naar de aankomst liet Rudi Pedro de tweede plaats voor het klassement van de Vlaamse cyclo cross cup. ( Rudi doet niet mee voor de V.C.C.C) Daarmee was Rudi tevreden over de afloop van de wedstrijd.

Volgende wedstrijd is zaterdag 13 oktober te Serskamp. Allen op post!!!!!!!!!!!!

30 september 2007  De Pinte.

Vandaag kreeg Rudi  in De Pinte een omloop voorgeschoteld die hem perfect lag.
Met een 60-tal vertrekkers aan de start was het hopen dat de loting meeviel.
Dat was ook zo want Rudi kon op de eerste rij starten.
Rudi kwam na de eerste ronde rond de 10de plaats door. Vooraan reed men een strak tempo, vooral onder impuls van Stijn Penne. Dat tempo was voor ons “ dieselke uit Ruiselede” in het begin iets te hoog.  Rudi bleef een paar ronden lang hangen op de 10de plaats. Maar halfweg koers kwam den diesel op gang en na een mooie remonte kon hij  de wedstrijd toch nog eindigen met een mooie 5de plaats.

Volgende wedstrijd is zondag 7 oktober in Moerbeke-Waas

23 september 2007 Koningshooikt.

Vandaag zondag 23 september week Rudi uit naar de provincie Antwerpen om in Koningshooikt te rijden. Rudi nam een heel goede start en kwam als 3de het veld in. Er was direct een select groepje voorop van ongeveer een 8-tal renners. Na drie rondes was het tempo iets te hoog voor Rudi en moest hij even de rol lossen. Toen reden ze nog met drie man voorop.  Met zijn zessen volgde Rudi op de drie leiders.  Wim Jacobs slaagde er als enige in om naar de koplopers te rijden en nadien de wedstrijd te winnen. Rudi kon samen met Eddy afstand nemen van de rest om als vijfde en zesde te eindigen.
Rudi was tevreden met zijn zesde plaats na deze lastige en snelle wedstrijd.

Volgende wedstrijd  is 30 september in De Pinte

15 september 2007 Knesselare.

Na de opgave van vorige week was het bang afwachten of Rudi voldoende hersteld was.
Na een niet al te beste loting voor de start kwam Rudi toch al als 10de door in de eerste ronde.
Stilletjes aan schoof Rudi ronde per ronde op  zodat hij bijna halfweg de cross op een derde plaats doorkwam. Op dat moment waren de 2 leiders (Bjorn Traen en Geert Wellens)  al gaan vliegen en hadden een bonus van 30sec. Rudi voerde dan een ronde lang de forcing en deed er  een 12-tal seconden af. Maar de rest volgde op een korte afstand en met een ploegmaat vooraan was het wijselijk om de anderen het werk te laten doen. Zo werd de kloof al vlug terug een 30-tal seconden.
Bjorn en Geert mochten het dus onder elkaar uitvechten voor de eerste 2 plaatsen. Eventjes nog paniek toen Bjorn een uitschuiver maakte een 3-tal ronden van het einde.
Maar een sterke Bjorn  reed het gat weer dicht op Geert en won uiteindelijk na een mooie sprint.
Hoopgevend was ook de laatse ronde van Rudi met een ijzersterke demarrage en nog een mooie derde plaats als gevolg. Rudi stapte dan ook met een goed gevoel van de fiets en was tevreden na een toch slecht begin vorige week.

N.b.: Het is mogelijk dat Rudi volgend weekend in Frankrijk rijdt. Hou de site dus in de gaten.

9 september 2007 Dudzele.

Eerste veldrit van het nieuwe seizoen.
Reeds tijdens de opwarming voelde Rudi zich niet al te goed. Dit uitte zich dan ook in de wedstrijd
die Rudi reeds in de 2de ronde tot opgave dwong. Een wijselijke beslissing om de rest van het nog lopende
seizoen niet te hypothekeren, zeker niet na de ziekte van vorig jaar.

Volgende wedstrijd is 15 september te Knesselare. (onder voorbehoud dat de ziektesymptomen verdwenen zijn).